Blog

Brněnské divadlo nabízí inscenaci o oxekucích...

25.09.2013 20:21

Brněnské divadlo nabízí dokumentární inscenaci na téma exekucí. Inscenace se již nyní připravuje, bude tomu tak celou zimu a hotová by měla být na přelomu března a dubna 2014. Jde mi o nahlédnutí do toho neuvěřitelně zakukleného procesu exekucí, jde mi o zprostředkování osudů postižených a o pomoc prosadit téma do veřejných diskusí.  Pokud byste věděli o fyzických i právnických osobách, které by byly ochotny se se mnou sejít a popovídat o tématu (vítám opravdu všemožné úhly pohledu), budu velmi rád, moc to pomůže při tvorbě scénáře a celé inscenace. Inscenace bude dokumentární, tedy chceme nechat mluvit právě přímé účastníky exekucí.

Více info na: www.divadlofeste.cz.

Kontakt je:

Divadlo Feste

občanské sdružení
Sídlo: Třída Kapitána Jaroše 23, Brno 602 00
IČO: 22856994
Číslo účtu: 240001408/0300

Předseda sdružení:
Jiří Honzírek, honzirek@divadlofeste.cz, 721 621 213

STRACH... ÚVAHA K ZAMYŠLENÍ

05.06.2013 22:51

Bohužel, nejsilnější negativní lidský cit. Zažíváme ho denně. Denně máme strach o blízké, strach o práci, strach o kariéru, strach z nemoci, strach z léčení nemocí, strach o holou existenci….

Strach nás provází na každém kroku. Bojíme se v práci ozvat, i když třeba oprávněně. Naši šéfové si zvykli používat jediný motivační prostředek. „Když se vám to nelíbí, můžete jít… za bránou čekají další…“ To je jediná motivace, kterou jsme živeni pokaždé, když se nám zdá něco nespravedlivé, špatné, nerozumné. Ozvete se, a jste potížistou.

 Raději se tedy neozýváme, mlčíme a nosíme v sobě stres, strach a úzkost. Lámou nás v kole a my mlčíme. Sám jsem to zažil ve firmě, která nabírala ve velkém. Přesčasy pro mě nebyly problém, stálá noční nebyl pro mě problém… Svou práci jsem dělal dle svých možností a schopností. Nikdo mi nikdy nevyčetl to nejmenší…. Čekal jsem tedy na prodloužení smlouvy. Nedošlo k němu. Víte proč? Nedonutili mě, bát se. Mladí, namyšlení manažeři si mysleli, že snědli Šalamounovo však vy víte co… Neuměli nic. Jen dupat po lidech a šířit jedinou motivační jednotku, kterou znají. STRACH. Já strach neměl, a tak tři dny před koncem zkušební tříměsíční doby, jsem byl odejit. Nebát se -  je v zemi TGM (Tomáše G. Masaryka, pro mladší a dějinami netknuté, jeho stěžejní citát: Nebát se a nekrást…) dnes minimálně přestupek proti společnosti (nadnárodní)…

 A tak v zemi TGM se dnes bojíme, a pro jistotu krademe. Když to dělají ti nahoře, proč né my. Ti nahoře se alespoň nebojí. A kradou vážně ve velkém. Kdysi nás učili počít škody na státním v milionech, pak v desítkách milionů, to abychom si zvykli, pak přešli na stovky a dnes? Všechno se počítá v miliardách, desítkách i stovkách. A všechno je to úplně normální…. A nám připadá normální, že Balakryl, ten, co stával 30 kč za kilo, stojí dnes 200. Že se nám nevyplatí opravovat staré věci. že je lepší kupovat nové věci ve slevách, které mohou být velké jen proto, že ten, kdo ty věci vyrábí, bere často minimální mzdu a? Má strach… Že když se ozve, přijde o místo, nebude na složenky, kterých k zaplacení po nás chtějí čím dál víc….

A výsledek? Strach stres, nemoci, život od výplaty k výplatě a jistota, že když onemocním, skončil jsem….

 Nastoupil jsem do jiného zaměstnání a byl jsem tam šťastný a Veselý. Špatná vlastnost… Bohudík, zase beze strachu. Říkám, Bohudík. Díky tomu jsem počáteční problémy zvládl. Pomluvy přeslechl a rabótal kak Stachan…. Většinou ranní (tu mám nejmíň rád :-)). A chodil jsem, přežil tři měsíce, chodil…. Bohužel, mám hlavu. Spočítal jsem si, a uvědomil, že jsem v podstatě otrokem státu. Že můj dluh u státu stále narůstá, i když platím jako mourovatý. Bez možnosti umoření mého dluhu. To nic, nemám strach. Dal jsem výpověď dohodou -  rozhodl se nespolupracovat dál s tím monstrem, které si u nás říká Stát.

 Jediný zákon, který si beru sebou všude, je pro mě Desatero. Jednoduché, prosté a zavazující. A to nemusím být ani členem církve. Věřím, že s tímto zákonem dokážu vyhrát jakýkoliv soudní proces, vedený pod kuratelou současné státní moci. A jdu světem. Nabízím každému z vás pomoc. Říkáme tomu „Sousedská výpomoc, společnost s ručením neomezeným (s.r.n.)“. Už díky tomu, že nejsem sám, mohu říkat MÁME pokrytý okres Mladá Boleslav. A já sám, jako Pošťák, brázdím zemi na vaše pozvání. Abych naplnil smysl Czechtour 2013. A pak si to všichni na Svatého Václava, patrona naší země, spočítáme 28. září v Praze na Václaváku.

 A cože vám můžeme zabezpečit v rámci Sousedské výpomoci? Posekání trávy na velkých i malých pozemcích, prořez stromů, keřů, nařezání na špalky, naštípání špalků na topné dřevo, drobné i větší opravy na vodovodu či kanalizaci, výkopové práce,natěračské práce,  komplexně údržbářské práce, broušení nástrojů, opravy domácích spotřebičů… V podstatě cokoliv. Záleží na dohodě.

Velkou výhodou je, že neděláme v hodinovce. Veškeré ceny jsou dohodou. A když dohodou, pak věřte, že jde jen o to, abychom se uživili a rozvíjeli firmu Sousedská výpomoc s.r.n. Beze strachu. S Desaterem a poctivostí.

Nabízíme něco, co tu dnes hodně chybí. Slušnost, poctivost a pracovitost. Neodmítejte nás. Jdeme za vámi a společně s vámi chceme společnost zbavovat strachu. Neodmítáme nové a nové spolupracovníky. Vykonavatele kvalitní práce. 

Ozvěte se. Vy, co se chcete přidat, i vy, kteří potřebujete pomoci. Jsme s vámi, buďte s námi. Dokažme společně, že ono okřídlené Gándího heslo že „Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí“ může přejít v realitu. Věřme si a dokážeme to!!!

Standa, Váš POŠŤÁK